Przeglądający wątek:
1 Anonimowi
Doświadczenie |
||
|---|---|---|
|
Just popping in
![]()
Registered Users Posty:
2
Poziom: 1; EXP : 2
HP : 0 / 0 MP : 0 / 7 ![]() |
Cze. Pomyślałam,że coś opiszę, choć nie wiem czy to było realne doświadczenie. W każdym razie nie zmieniło mnie ono. Nie zmnieniło też mojego postrzegania świata.
Po przeczytaniu jakiejś buddyjskiej książki ( oraz zawartych w niej opisów różnych doświadczeń) przyśnił mi się sen, który nawiązywał do tych historii. To znaczy w tym śnie byłam częścią wielkiej mandali. Kiedy robiłam krok mandala rozsypywała się ,by ułożyć się z następnym krokiem.Miałam poczucie,rozumienia wszystkiego, a jednocześnie niemożliwości uchwycenia lub nazwania czegokolwiek. Dziwne było to, że zorientowałam się,iż każdy krok to mój wdech lub wydech , oraz to, że w pewnym momencie wiedziałam,że nie śpię ...a sen trwał jeszcze przez chwilę. Wygasał powoli, jak wycisza się powoli piosenka w radio. To tyle. Pozdrówka.
Wysłano: 2006/12/14 23:11
|
|
Exportuj
|
||
_MD_RE: Doświadczenie |
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Webmasters Registered Users Posty:
30
Poziom: 4; EXP : 22
HP : 0 / 80 MP : 10 / 943 ![]() |
Witaj Zuzao,
Piękny sen. Pełen symboli związanych z duchowością. Zazdroszczę ci go. Może miałaś "jasny sen". Mi kojarzy się z doświadczeniami opisanymi w książce "Słońce i cień" Kennetha Kelzera. Pozdr
Wysłano: 2006/12/17 16:47
|
|
Exportuj
|
||
_MD_RE: Doświadczenie |
||
|---|---|---|
|
Not too shy to talk
![]()
Registered Users Posty:
22
Poziom: 3; EXP : 41
HP : 0 / 60 MP : 7 / 633 ![]() |
Pare lat temu, gdy praktykowalem medytacje wg. instrukcji z ksiazki Sogyala Rinpocze mialem bardzo ciekawe doswiadczenie.
Pamietam, ze siedzialem przy komputerze piszac na forum zen na serwer agh (to byly jeszcze czasy tekstowych terminali forum). W pewnym momencie cos mnie pchnelo ku medytacji. Usiadlem wtedy z muzyka Oldfielda - taki mialem wtedy nawyk. Po krotkiej chwili cos sie stalo. Trudno mi to dokladnie odtworzyc po latach ale calosc miala dwa etapy. Pierwsze to bylo nagle przeskoczenie do niesamowitej wizualizacji - przestrzeni z przemieszczajacymi sie kolorowymi nicmi. Bylem w trakcie tego wydarzenia przekonany - nie wiem czemu - ze to sa moje mysli. Trwalo to bardzo krotko i nagle stalo sie cos niezwyklego - "zobaczylem" we wszystkim "usmiech Boga" - tak to nazywam choc trudno mi dokladniej sprecyzowac co to bylo. Efekt tego doswiadczenia trwal 3 dni - chodzilem jak ekstazie, stopniowo opadajacej. Wszystko bylo piekne, proste i jasne. Wszystko sie do mnie usmiechalo. I bylem przekonany o nieodstepujacej mnie na krok silnej Obecnosci. Pamietam, ze zaraz jak wstalem podszedlem do komputera - na forum ktos podal jakis cytat z Lamy Olego mowiacego o doswiadczeniu glebokiego przebudzenia a ja ze 100% pewnoscia i jasnoscia o czym mowi Ole podpisalem sie pod tym tekstem - "Wiem, Lama Hobbit". Stad moja internetowa ksywka lhobbit - to wersja skrocona :) Pamietam, ze bylem wtedy absolutnie pewien o czym mowi Lama Ole. Po trzech dniach stalo sie jednak cos dziwnego - zaczalem tracic ow "usmiech Boga". Zaczelo mnie ogarniac przerazenie, ze juz nigdy tego nie doswiadcze. Jednoczesnie balem sie usiasc do medytacji z leku ze tego nie odnowie. Ale w koncu usiadlem. Nie udalo. Rzeczywistosc stala sie ponownie "normalna". Pamietam ze sie poplakalem i bylem bardzo smutny. Pozdrawiam lhobbit
Wysłano: 2007/2/7 21:52
|
|
Exportuj
|
||
Możesz przeglądać wątki.