Przeglądający wątek:
1 Anonimowi
intencja - manifestacja |
||
|---|---|---|
|
Not too shy to talk
![]()
Registered Users Posty:
29
Poziom: 4; EXP : 12
HP : 0 / 78 MP : 9 / 832 ![]() |
:)
Parę zdań o pozytywnym myśleniu, afirmacji, intencjach jak kto woli, zależy z jakiej perspektywy na to patrzeć. Najpierw z perspektywy racjonalnej, czyli o pozytywnym myśleniu. Wezmy np. Robbinsa (wiem, powtarzam się:) i jego praktyki: - skup się tylko na tym co chcesz, a nie czego nie chcesz np. myślenie "nie chce być chory" jest negatywne, a "chce byc zdrowy" jest pozytywne - poświecaj tylko 20% czasu na problem, a 80% czasu na szukanie rozwiązań np. przez pomocnicze pytania "jak najlepiej to zrobić i mieć jeszcze uciechę po drodze?" - przejdź 10 dniową dietę umysłową, kiedy decydujesz się myśleć tylko pozytywnie i szukać rozwiązań, i szukać świetnych aspektów aktualnej rzeczywistości, doszukiwać się ich we wszystkim. 5 minut poświęconych na taplanie się w problemach i musisz zacząć dietę od nowa Interpretacja racjonalna/obiektywna mogłaby być taka: kiedy skupiam się na pozytywnej stronie zdarzeń uczę mój mózg nowego wzorca zachowań i jeśli przeprowadzę dietę, wprowadzę ten wzorzec na stałe. Skupienie się na rozwiązaniach problemu pobudza mój umysł do kreatywnego myślenia i wykorzystuję zaniedbany potencjał. Teraz o manifestowaniu intencji. Robi się to tak: - zdefiniuj dokładnie jaka jest twoja intencja, czego chcesz, im więcej szczegółów tym lepiej - codziennie powtarzaj intencję (przez jakiś określony czas) i wyobrażaj sobie rezultat, jakie będzie twoje życie, kiedy intencja się już zrealizuje - włóż w to serce, dodaj do samej myśli mnóstwo emocji, bądź podekscytowany i radosny - utrzymuj intencję w umyśle (razem z emocjami) i obserwuj rezultaty, jak świat się zmienia by twoja inetencja się zamanifestowała [czyli w gruncie rzeczy to prawie to samo] Interpretacja zrealizowanych intencji, jak sądzę, może być w wersjach pre i trans racjonalnych. Dużo myślenia magicznego (pre) jest moim zdaniem w filmie "The Secret". Interpretację trans-racjonalną, moim zdaniem daje Steve Pavlina. Pre: świat mi sprzyja, mam magiczną moc, ja jestem sprawcą tych rzeczy ... Trans: Istnieje tylko Świadomość, jestem jedynym Źródłem, nie istnieje nic poza tym, inni ludzie nie są ode mnie oddzieleni ani różni ode mnie - są mną, jeśli wszystko jest Świadomością to ma ona nieograniczoną moc sprawczą ... Próbując tu wysilić się na integralne podejście :) uznam, że wszystkie te interpretacje są prawdziwe, zależy tylko przez jaką lunetkę na to spojrzeć. Z tym, że racjonalny/obiektywny światopogląd niechętny jest nawet pozytywnemu myśleniu, bo to tak bardzo zanieczyszcza obiektywność ocen, że wolimy się nie cieszyć i być 'prawdziwymi' :) Zainteresowanych realizacją intencji odsyłam do strony www.StevePavlina.com - jest tam mnóstwo praktycznych wskazówek i świetnych interpretacji. Bardzo chętni lub eksperymentatorzy mogą dołączyć się do Million Dollar Experiment - zbiorowa manifestacja pieniędzy (po prostu), w tej chwili zebrało im się już 4 miliony dolarów. Słabo? :)
Wysłano: 2007/3/12 14:09
|
|
Exportuj
|
||
_MD_RE: intencja - manifestacja |
||
|---|---|---|
|
Not too shy to talk
![]()
Registered Users Posty:
29
na blogu Wilbera pojawił się świetny artykuł Stuarta Davisa na temat filmu "The Secret" (jak ktoś chce obejrzeć, jest na YouTube).
Mnie z pewnością pomógł rozwiać parę niejasności co do tematu intencji itp., co przyznaję z lekkim zawstydzeniem. http://www.kenwilber.com/blog/list/1
Wysłano: 2007/3/13 11:41
|
|
Exportuj
|
||
_MD_RE: intencja - manifestacja |
||
|---|---|---|
|
Not too shy to talk
![]()
Registered Users Posty:
29
jeszcze a propos tego nieszczesnego filmu 'The Secret', ktory mnie zapedzil w kozi róg. Jako dodatek do analizy Stuarta, jeszcze jedna integralna analiza, teraz Julian Walker
http://julianwalkeryoga.zaadz.com/blog/2006/12/the_secret_spiritual_cinema cholera, trzeba uważać na tę boomerozę :) w pierwszej połowie straciłem gola (chyba za słabo manifestowałem te pozytywne intencje :)
Wysłano: 2007/3/19 19:04
|
|
Exportuj
|
||
Możesz przeglądać wątki.